Samenwerken

"Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!"  (Loesje)

"Dat is niet mijn taak!" of  "Dat hoort niet bij onze afdeling!" of "Dat moeten zij maar uitzoeken!" of "Wij hebben het goed gedaan! Het ligt toch echt aan de ander afdeling!" of "Als zij er is morgen dan werk ik thuis!". Samenwerken gaat goed als je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Transparantie, duidelijke doelen en weten wat jouw bijdrage is in het geheel creëren een goede sfeer waarin je elkaar respecteert en ondersteunt.   

Goed georganiseerde afdelingen hebben een hogere productiviteit. De sfeer is aangenaam en medewerkers voelen zich meer gecommitteerd aan hun werk. Wil jij de productiviteit verhogen van jouw team? Is er spanning op jouw afdeling? Wil je meer draagvlak creëren om zaken voor elkaar te krijgen? Een team die als vrienden samenwerkt en waar je bij wijze van spreken 's-avonds een biertje mee wilt drinken. Een team waar hard gewerkt wordt en tegelijkertijd is het er ook heel gezellig. Een team waar je bij wilt horen. Een team wat het voorbeeld geeft voor het bedrijf.  Ons team. Onze afdeling. Ons bedrijf! Dit is wat wij bewerkstelligen met onze  Training Samenwerken! Wil jij dit ook?

Odoo • Tekst en afbeelding                  
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Hecht team

Wij concentreren ons vooral op het binnenhalen van opdrachten. Dit wilde we verbeteren toen we Els vroegen voor advies. Zij stelde een paar vragen en toen had ik al direct door dat we eerst de cultuur binnen het bedrijf moesten aanpassen. Els heeft mij laten inzien dat een goede samenwerking tussen de afdelingen een hecht team creëert . De omzet is gestegen nadat mijn mensen meer met elkaar zijn gaan samenwerken. Els heeft hierin een grote rol gespeeld en ons allemaal heel goed begeleid. Iedereen is enthousiast. Er is natuurlijk nog steeds ruimte voor verbetering. Hier zijn we dan ook mee bezig. 

Pieter K. 


Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Betere samenwerking

Els is met mijn team gaan werken. De sfeer is nu een heel stuk beter. Jan geeft leiding aan het magazijn en hij doet zijn werk nu zo anders en beter. Er zijn zelfs zaken die hij zelf oplost. Voorheen kwam hij vaak met mij overleggen en dat is nu een stuk minder waardoor ik ook meer tijd heb gekregen om andere zaken te regelen. Ik heb mijn aandacht veel minder bij zijn afdeling. Zij lossen de zaken samen op. We gaan Els zeker nog vaker inzetten.

 

Tibault R. 


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Gestegen omzet

Ik geloof niet in team trainingen! Die heb ik veel gehad toen ik nog voor een baas werkte en dat waren leuke dagen maar na een paar weken is alles weer het zelfde. Maar de "Training Samenwerken" is toch iets anders. We zijn nu drie maanden verder en ik zie een enorme verbetering. De sfeer is goed en mijn medewerkers houden elkaar scherp. Zelfs de omzet is gestegen tijdens de vakantieperiode. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. 

Annelies P.