Leiderschap

"Management is de dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen."  (Peter F. Drucker)  

Ben jij de baas die de lijnen uitzet of meer de coach of adviseur? Openheid, transparantie, verbinden hoort bij leiderschap anno 2019. 

  • Hoe ga je dat vormgeven?

  • Waar loop je tegenaan?

  • Welke leiderschapsstijl past bij jouw?

  • Welk leiderschap heeft je omgeving nodig?

  • Is je bedrijf wel klaar voor een andere manier van leidinggeven? 

Medewerkers vragen voor ruimte in hun ontwikkeling. Als leidinggevende kun je hierin een belangrijke rol spelen door de talenten van je medewerkers optimaal in te zetten. Je medewerkers voelen zich hierdoor gezien, gehoord en gewaardeerd. Er ontstaan nieuwe verhoudingen tussen leidinggevende en collega`s met als resultaat een productief en collegiaal team waar je elkaar respecteert, uitdaagt en enthousiasmeert.

De vorm waarin jij jouw leiderschap gebruikt is mede bepalend  voor de prestaties van je team!


Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommenWaardering

 

Mijn nieuwe bedrijfsleider presteerde niet zoals verwacht. Daarom heeft hij een traject gevolgd bij Els en nu gaat het veel beter. Johan wordt meer gewaardeerd als baas en krijgt meer voor elkaar. Johan is een waardevolle medewerker en we zijn blij dat we Johan deze kans hebben gegeven.

Jan B

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Vertrouwen

Ik vond het heel lastig om zaken over te laten aan mijn medewerkers. Tijdens het traject kwam ik er achter dat ik niet de enige was. Ik heb leren vertrouwen op de kunde van mijn medewerkers. Dat was een ware les. Ik ben nu eerder tevreden ook als het niet helemaal gaat zoals ik het gedaan zou hebben. Hans een van de spuiters komt nu zelf met ideeën om de werkwijze te verbeteren. Ik zou dat eerder zo van tafel hebben geveegd maar nu heb ik er toch naar gekeken en het was geen slecht voorstel.

Pieter. A.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommenControle

Het ging toch allemaal goed. Ik vond niet dat ik iets aan mijn leiderschapsstijl zou moeten veranderen. Maar ik wilde wel dat mijn mensen meer eigen initiatief gingen nemen. Ik had mijn medewerkers al wat laten trainen maar dat zette geen zoden aan de dijk. Ik was dan ook heel verbaast dat Els mij voorstelde om zelf een traject te volgen. Omdat ik wat meer controle wilde op afstand ben ik op het voorstel van Els in gegaan. De begeleiding was heel praktisch zodat ik ook direct het resultaat kon zien. Ik krijg nu meer feedback en er zijn mooie initiatieven genomen . Ik heb nu tijd om te golfen! 

Jan A.